Tízmedve

A nagy gyémántrablás

2018. június 25. - tizmedve

Egyedülálló bűncselekmény borzolja a bankbiztonsági szektor idegeit. A rendelkezésre álló információk, illetve a helyszínen rögzített nyomok birtokában szinte bizonyosra vehető, hogy a Kereskedelmi és Értékbank trezortermének kifosztása mögött egy vakondból, légyből és mosómedvéből álló banda áll.

Személyleírásuk:
wanted_m.jpgVakond: 17 cm hosszú, lábai rövidek, tenyere széles, karmokkal felfegyverzett. Szeme apró, tekintete sunyi, füle kicsi, szőrzete bársonyos, fekete.
Légy: közönséges zengőlégy, 1 cm hosszú, sárga-fekete kamuflázst viselő, dupla szárnyú, hatalmas szemekkel ellátott, különös ismertetőjegye az arca jobb oldalán látható forradás.
Mosómedve: 90 cm hosszú, szürkésbarna színű, farka fekete-fehér gyűrűs csíkozású, különös ismertetőjele a jellegzetes banditamaszk.
A rendőrségi figyelmeztetés kiemeli, ha találkoznak velük, mivel rendkívül veszélyesek, hívják a TEK zöld számát, ne próbálják meg őket elfogni. A nyomravezetőnek járó jutalom természetesen ekkor is jár.

Épp itt jön Tonhauser László ezredes, a Rendőrség Bankrablási Főosztályának főfelügyelője.
– Ezredes úr, elmondaná nekünk, mire alapozza a fenti elkövetőkkel kapcsolatos gyanút?
– A vakondalagútra, melyen keresztül a trezortermet megközelítették, a légypiszokra a mozgásérzékelők mögött, és a tényre, hogy a lakást, ahonnan az alagutat ásták, egy mosómedve bérelte. Maga az akció azon az egyszerű terven alapult, hogy a biztonsági tervezés során profi betörőkre számítanak, tehát semmiképp nem légyre, vakondra, de még mosómedvére sem. A számításuk bevált. Légy berepült, és a plafonról könnyedén kileste a trezor kódját. A bérelt lakásból vakond kényelmesen megásta az alagutat. Ezt követően légy a mozgásérzékelőre szállva téves riasztásokkal zavarta össze az őrséget, akik a rendszer meghibásodására következtetve kikapcsolták azt. Innentől már gyerekjáték volt a trezor kinyitása és a benne lévő drágakövek összeszedése mosómedvének.
– Elképesztő, csak a drágaköveket vitték el?!
– Csak, illetve a leltár szerint hiányzik egy fénykép is, de ennek nem sok értelme lenne, tehát a trezor tartalmát még ellenőrizzük.
– Van-e valami információ a gonosztevők további útjáról?
– Csak annyit tudunk, hogy a rablás után a bérelt lakást a visszatérés szándéka nélkül elhagyták, és zsákmányukkal ismeretlen helyre távoztak.
– Szeretne-e esetleg még valamit mondani?
– Mindenképp. Kérem, ha találkoznak velük, mivel rendkívül veszélyesek, ne hősködjenek, ne próbálják meg őket elfogni, azonnal hívják a TEK zöld számát. A nyomravezetőnek járó jutalom természetesen őket ebben az esetben is megilleti.

Helyszín: valahol a belvárosban, hiéna orgazdatanyája.

Hiéna a köveket vizsgálja, lassan az utolsó gyémánthoz ér. Elismerően csettint.
– Első osztályú áru: 10 millió dollár bitcoinban.
Légy biccent, vakond felteszi a napszemüvegét, mosómedve is bólint, és zsebreteszi a pendrájvot.
– Tonhauser kezéből még senki sem csúszott ki, hogy akartok olajra lépni? – kérdi a kíváncsi hiéna.
– Ugyan, biztonságban vagyunk – gyújt szivarra vakond.
– Minden állomást, autókölcsönzőt és repteret figyelnek, sőt, már kiadták a körözést is egy légy, egy vakond és egy mosómedve ellen.
– Nagyon helyes – vigyorog légy, és szippant egyet az előtte lévő fehér porból.
– Nekünk itt van a jegyünk – húz elő kaján vigyorral egy fényképet mosómedve.

Helyszín: a rendőrség sajtóterme, ahol Tonhauser ezredes tart sajtótájékoztatót.

– Örömömre szolgál bejelentenem, hogy forró nyomon haladva sikerült a Kereskedelmi és Értékbank trezortermének kifosztásával alaposan gyanúsítható egyéneket letartóztatnunk.
– Ezt értsük úgy, hogy a bűncselekményt mégsem légy, vakond és mosómedve követték el?
– Nem, a bűncselekményt két profi mackós és egy szabadúszó orgazda követték el, csak egy ördögi tervvel megpróbálták a gyanút az ártatlan állatokra terelni. Most őszintén, ugye, önök sem gondolták komolyan, hogy egy légy, egy vakond és egy mosómedve képesek egy bankot kirabolni?
– Már bevallották?
– Még makacs tagadásban vannak, de dolgozunk rajtuk – mosolyog vészjóslóan az ezredes.

Helyszín: valahol a trópusokon, a nyugágyakban légy, vakond és mosómedve. A lányok lágyan masszírozzák őket, hátuk mögött a mexikói zenekar andalítóan muzsikál.

– Zseni vagy, légy – szürcsöl egyet mosómedve a koktéljából.
– Én azért sajnálom Tonhausert – gyújt egy jointra légy.
– Megérdemli, legközelebb ügyel majd a szabályra: fojtsd meg a fotóst is, vagy ne fojtsd meg a nőt – szólal meg vakond bölcsen a szivarfüst mélyéről.

süti beállítások módosítása