Tízmedve

A jövő országútján

avagy a túlnépesedés problémájának megoldása

2018. március 01. - tizmedve

Az ENSZ legfrissebb prognózisa szerint bolygónk lakossága 2050-ig 2,5 milliárd fővel növekszik, így az eléri a 10 milliárdot. Hurrá! Vannak okostojások, akik már a vészharangokat kongatják, a bolygó fejlődésébe, a boldog emberiség jövőjébe vetett hitünket apokaliptikus vízióikkal fertőzik.

A nagy idők nagy embereket kívánnak, most van rá szükség, hogy a bolygónk legkiválóbb koponyái által kidolgozott tervek tükrében tudatosítsuk, az emberiség túlélésére a huhogók jelentik a valódi veszélyt – akik önnön törpeségük kiterjesztésével próbálják béklyóba verni a félelmek és a törpemorál által gúzsba nem kötött, az értelem tiszta fényében és a morál áradó tisztaságában tündöklő döntéshozó vezetőket. Meg is hívtuk három legendás képviselőjüket, hogy egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül öntsünk tiszta vizet a túlnépesedési hisztéria poharába. Engedjék meg, hogy bemutassam önöknek Franz Beckenbauer urat, az ENSZ Népesedéskutatói Főhivatalának főigazgatóját, Őeminenciája Franco Baresi bíborost, a Hittani Kongregáció, a Püspöki Kongregáció, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, valamint a Népek Evangelizációjának Kongregációja tagját, és Eric Cantona urat, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elnök-vezérigazgatóját. Köszönöm, hogy elfogadták a meghívásomat, javaslom, csapjunk a lovak közé!

Tízmedve: Az emberiség felelőtlen játszadozásaként, istencsapásként vagy csak egy soron következő feladatként kell a túlnépesedésre tekintenünk?
Beckenbauer: Kihívásként.beckenbauer.jpg
Baresi: Ajándékként.
Cantona: Lehetőségként.
Tízmedve: Kifejtenék?
Beckenbauer: Természetesen. Nézze, az ember megmászta az Everestet, gyorsabban repül a hangnál, elrepült a Holdra, nem maradtak igazi kihívások, de egy 10 milliárdosra duzzadt embertömeg kezelése bizony egy csodálatos globális kihívás. Természetesen bizonyos vagyok abban, hogy megbirkózunk vele, elég csak, ha a USS George Washington ballisztikusrakéta-hordozó tengeralattjáróra gondolnunk.
Tízmedve: Ööö, nem értem.
Beckenbauer: Persze, hogy nem, hiszen nem engedi végigmondani...
Tízmedve: Elnézést!
Beckenbauer:... erről beszélek... a lényeg: a USS George Washington ballisztikusrakéta-hordozó tengeralattjáró 24 darab egyenként 8 robbanófejjel ellátott interkontinentális ballisztikus rakéta hordozására alkalmas atomtengeralattjáró. Minden egyes fej külön-külön célokra irányítható és elegendő egy-egy város elpusztításához – itt megnyalja a szája szélét –, tehát 24x8=192. Érti már?! – kérdi csillogó tekintettel – 192 város elpusztítására képes egyszerre. Micsoda imponáló erő, micsoda impozáns tudás! Ugye, maga sem gondolja komolyan, hogy ez az imponáló intellektuális-tervező potenciál, mely ezeket a csodálatos eszközöket megalkotta, ne tudná megoldani pár milliárd éhező néger ellátását – mosolyog könnyedén, a mindent tudók magabiztosságával. Engedje meg, hogy néhány már tervezési szakaszban lévő projektünkkel megismertessem.

Drónprogramm

A fejlett országokban jelenlévő, kihasználatlan termelői kapacitás és az éhező tömegek fejletlen országokban tömörülése közötti ellentmondást oldja fel. Az észak-olasz szalámigyárakból önvezérlő drónok szállítják az árut Afrikába, Ázsiába és Dél-Amerika bizonyos részeire. Később esetleg a Szahara is felkerülhet a szállítási listára, de erről majd őeminenciája szól bővebben. A drónok odafelé szalámit szállítanak, de visszafelé sem jönnek üres kézzel, gyémántot, aranyat, elefántcsontot, transzplantációhoz szükséges szerveket szállítanak: igazi win-win szituáció.

Fakéreg- és gyökérkapszulagyárak

A legfrissebb kutatási eredmények bebizonyították – egyébként a hódok vezettek rá minket –, hogy a fákban és gyökerekben rengeteg értékes tápanyag van. Ezeket megőröljük, enyvvel kezeljük, kapszulákba töltjük, majd különféle ízesítőkkel ízesítjük. Már végigkóstoltam a nullszériát, kedvencem a baobab-fakéreg kolbászos áfonyával. Háromszázféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, erősíti a rágóizmokat, serkenti a vérkeringést, tisztítja beleket, és magas hőértékű ürüléket képez. A gyárak ráadásul munkát és jövőképet biztosítanak a bennszülötteknek.

Ürülékerőművek

Emberek milliárdjainak ürüléke potenciális erőforrás – hatalmas kincs. Soha el nem apadó, könnyen kitermelhető, természeti erőforrás. Az ürüléket drónokkal begyűjtjük, szárítjuk, majd hőerőművekben áramot termelünk velük. Az áramot – mivel helyben úgysincs rá szükség – a fejlett országokba vezetjük, cserébe természetesen szalámit és vécépapírt küldünk.

Emberhúsfeldolgozók

Az elhullott emberek barbár és tékozló módon történő elföldelése hatalmas pazarlás, de erről bővebben majd Baresi atya fog szót ejteni. A lényeg: az elhullott emberi tetemeket tetemdrónokkal begyűjtjük, ledaráljuk, ízesítjük, és szárított füstölt húspogácsa formájában terítjük. Óriási potenciál van benne, el sem tudják képzelni, a fejletlen területeken milyen magas az elhalálozási ráta.

Tízmedve: Elnézést, ön fogyasztotta már?
Beckenbauer: Sajnos pont mikor a terméktesztelés folyt egy Karib-tengeri szakmai körutazáson vettem részt, de a munkatársaim egyöntetű véleménye szerint a termék kiváló, még a gyökérkapszulánál is ízletesebb étel... és most folytatnám, ha megengedi.

Vizeletlepárlók

Mint az köztudámású, a fejletleneknél nem csak az étkeztetés, de a vízzel ellátás is egy komoly kihívást jelentő feladat. Egy részét természetesen tudjuk drónokkal biztosítani, de ez egy rendkívül költségigényes megoldás, ezért dolgoztuk ki a vizeletfeldolgozás recirkulációs technológiáját. Maga az elv zseniális: a szomjas néger elmegy az ivópontra, ott belevizel a fotocellás begyűjtőtartályba. Ha a leadott vizelet mennyisége elérte a kvótát, az ivókút 10 másodpercre aktiválódik, tehát annyit ihat, amennyi csak belefér. A folyamat teljesen automatizált, emberbarát és költséghatékony.

Ezek kívül természetesen még rengeteg projekten dolgozunk a sáskakeltetőtől kezdve a lomblevesporon át a fűfasirtig. Most átadom a szót őeminenciájának, aki a projektek ideológiai, morális és vallási téziseinek kidolgozásáért felel.baresi.jpg

Baresi: Az elején le kell hogy szögezzem, anyaszentegyházunk számára a majdan megszületendő 2,5 milliárd testvérünk isten ajándéka, halleluja! Ez azért nagyon fontos kijelenteni, hogy kihúzzuk a talajt az álhumanista, nem megoldásorientált érvelések lába alól. Ahhoz, hogy tízmilliárd testvérünknek enni és inni tudjunk adni át kell értékelnünk néhány eddigi dogmánkat, vagy inkább úgy fogalmaznék, pontosabban kell értelmeznünk a tízparancsolatot és az evangéliumokat. Vegyük például górcső alá az egyik legneuralgikusabb projektünket, az emberhúsfeldolgozót. Nos, az Ószövetség pontos parancsolatot tartalmaz az ölés tilalmára, viszont egyetlen helyen sem tesz említést az emberevés tilalmáról. Ez nem lehet véletlen. Krisztus urunk így tanítja, szeresd felebarátodat, mint magadat. Ez a tanításainak leginkább félreértett része, de a Hittani Kongregáció egyháztudósai mára megfejtették a valódi jelentését, így érthető, miért nem tett soha utalásokat az emberevés tilalmára. Nekem például volt szerencsém megkóstolni a füstölt nigériai húspogácsát főszakács módra, és elárulhatom, nagyon ízletes, könnyű szeretni. Vagy ott van a másik neuralgikus pont az automata géppuskákkal felszerelt, ipari árammal feltöltött, lézerdrónokkal védett szögesdrótkerítések kérdése. Fel tudják-e egyáltalán fogni a szájalók, micsoda következményei lennének, ha Afrika négerei csak úgy spontán vagy a „civilek” által feltüzelve népvándorlásba kezdenének? Az ellátó drónok nem találnák meg őket, a vizeletlepárlóktól távol kerülve szomjan halnának, járványok pusztítanának köztük, végül a tengerbe fúlnának. A jó pásztor is óvja a nyáját, és gondosan körülkeríti. Afrika az afrikaiaké! – és ebből nem engedünk.
Az a plusz 2,5 milliárd ember óriási távlatokat nyújt az evangelizációban, ennyi emberhez juthatnak el Krisztus urunk tanításai. 2,5 milliárd éhező ember nagyon fogékony táptalaj. Elhintjük benne a megváltó tanok magvait, már csak meg kell locsolnunk némi extra húspogácsa-fejadaggal és vizeletlepárló-jeggyel, és voilà, máris szárba szökkenek a hit virágai, hogy virágzó rétként borítsák be az ateista és mohamedán sivatag kopár kiégett tájait. Nem szabad megfeledkeznünk a hamis istenek igája alatt nyögő testvéreinkről sem. Nyilvánvalóvá kell tenni számunkra, hogy őket se felejtettük el, róluk se mondtunk le, előttük is nyitva áll a drónprogramm és a vizeletlepárló – a megtérésük után. Összességében meg vagyok győződve arról, a népességnövekedés új távlatokat nyit az emberiség történetében, megújítja a morált, megacélozza hitünk erejét, közelebb hozza nekünk isten országát.

Tízmedve: Ezek valóban fantasztikus távlatok, de vajon megvannaek-e ennek a financiális alapjai, vagy ezek csak néhány idealista hivatalnok és lelkipásztor víziói maradnak?cantona.jpg

Cantona: Jó hírem van: meg!
Tízmedve: Kitalálhatom? A USS George Washington rakétáinak robbanófejszámát 8-ról 6-ra csökkentik.

Eric Cantona könnyed kedves mosollyal hallgatja, és a beavatottak bölcsességével tűri pimasz, dilettáns, un. józan paraszti észműködésre utaló kérdésemet. Aranykeretes szemüvegét megigazítja okos fején, és folytatja.

Cantona: Természetesen nem, sőt a rakétafejszámot 10-re emeltük, hiszen 5-6 milliárd éhes hálátlan bennszülött kiszámíthatatlan nagyságú fenyegetést is jelenthet, de remélem ennek megtapasztalására sosem kerül sor. Tehát térjünk vissza a népességkezelési projektek finanszírozására. A projekteket természetesen annak haszonélvezői, tehát a négerek fizetik...

Tízmedve: De hát ők nincstelenek!

Eric Cantona szerényen elmosolyodik, kortyol egyet a Lauquen Artes ásványvizéből, és fölényes magabiztossággal folytatja.

Cantona: Valóban nincstelenek, így az igazi forradalmat a – szerény személyemhez köthető – szemléletváltás hozta. A nincstelen néger embertársainkra nem, mint emberekre, hanem erőforrásként tekintünk. Engedje meg, hogy egy egyszerű számításon keresztül vezessem le. Egy megfelelő húspogácsa-fejadaggal ellátott egészséges erőforrás napi egy székletet produkál, illetve évszaktól függően 8-10 alkalommal vizel. Ez azt jelenti, napi 0,2 kg erőműfűtőanyagot és kb. 1 liter vizeletlepárlási alapanyagot állít elő. Kérem, szorozza ezt meg 2,5 milliárddal majd 365-tel. Ugye érti már? Az erre kivetett 20%-os ürülék- és vizeletadó bőségesen fedezi a költségeket. A kerítésáramon felül megmaradó áramot eladjuk, a vizeletvíz helyben kerül felhasználásra, tehát rendívül gazdaságossá teszi a villamosenergia előállítását. Igazság szerint a rendszer vaskos profitot termel, tehát lehetőséget nyújt egy évben egyszer az Afrika-búcsú megtartására, ahol neves művészek, elsőosztályú zsonglőrök és revütáncosok hozzák el a kultúra fényét az erre éhező néptömegek számára. Növelhetjük a kórházkonténerek és az orvosdrónok számát. A fennmaradó pénzt a Tokiói és a New Yorki tőzsdén forgatjuk, vagy kölcsönadjuk újabb atomtengeralattjárók építésére. Van egy nagy eredményekkel kecsegtető új projektünk is, amitől komoly bevételeket remélünk, de ez jelenlég még csak a tervezési, jogi és vallás-moráli alapozásnál tart. Franz, ejtenél erről néhány szót?

Beckenbauer: Köszönöm, Eric, természetesen igen. Nos, az egyik legújabb erőforrás-hasznosítási projektünk az embervadászat. A projekt az életük értelmét nem lelő, életunt, esetleg halálosan beteg tömegek hasznosítását tűzte ki céljául. Ami a legfontosabb! A projektben való részvétel teljesen önkéntes. A jelentkezők közül kiválasztásra kerülnek a legerősebb, leggyorsabb, legfifikásabb egyedek, melyeket az „Ember az embernek farkasa Nemzeti Park” területén szabadon engedünk. A fejlett országokból érkező vadászaink kisebb vagyonokat képesek egy-egy ilyen exkluzív vadászatért fizetni, tehát nagyon komoly bevételekkel számolunk, melyek egy részét a nemzeti park vadállományának fejlesztésére és megóvására visszaforgatunk. A fennmaradó részből természetesen szalámigyárat, drónokat, atomtengeralattjárót, és tőzsdei műveleteket finanszírozunk. Maga a projekt, mint említettem jelenleg etikai és büntetőjogi határokat is feszeget, de dolgozunk ezek megoldásán, és közel állunk a megoldáshoz: az Erőforrás-törvény módosításához.

Tízmedve: Atyám, és mi a Vatikán álláspontja?

Baresi: A kérdést jelenleg a Hittani Kongregáció szakemberei vizsgálják. A „ne ölj!” parancsa látszólag ellene szól, de a Szent Biblia nem egyszer említést tesz a vértanú halál vállalásáról, mint üdvözítő megoldásról, tehát, amennyiben a szafaripark áldozatai vértanú halált halnának, úgy úgy gondolom, morális és vallási szempontból a projekt zöld utat kaphatna. A vártanúvá válás módszertana kidolgozás alatt áll, azt egy külön az erre a célra létrehozott egyházi jogászcsapat végzi.

Beckenbauer: Meggyőződésem, hogy az erőforrásaink okos felhasználásával, előrelátó gondos tervezéssel akár 20 milliárd ember ellátásáról is gondoskodni tudunk. (Cantona és Baresi bólogat) A jövőnk fényesebb, mint valaha, szerencsésnek érzem magam, hogy e munkában részt vehetek, és kitűnő munkatársaimmal megismerkedhettem. (Cantona és Baresi párás tekintettel, megilletődve bólogat)

Megköszönöm a mindenre kiterjedő, alapos tájékoztatást. Elnézem ezeknek a hatalmas felelősség terhét vállukon hordó férfiaknak a könnyed, ám tartalmas beszélgetését, és érzem, nyugalom költözik a szívembe. Halandó átlagember elképzelni sem tudja, az okos homlokok mögött mekkora tudás rejtezik. A félelmem felszívódik, a jövő már fényesebbnek tűnik, tényleg, a USS George Washington már 240 város elpusztítására képes, és a végtelen óceánokban még rengeteg hely maradt újabb atomtengeralattjáróknak, tehát megnyugodhatunk, az emberiség valóban képes akár 20 milliárd ember ellátásáról is gondoskodni – miközben az „Ember az embernek farkasa Vadásztársaság” hitüket acélossá kovácsolt vértanúk ezreivel tesz tanúbizonyságot a megújult hit elpusztíthatatlan erejéről.

süti beállítások módosítása