Tízmedve

Miért nem bízhatunk az ámbráscetekben?

2018. július 01. - tizmedve

Az ámbráscetek az evolúció lúzerei, a bolygó uralmáért folytatott harcban csúfosan alulmaradt, szomorú vesztesek. Létüket nekünk köszönhetik – ők tudják ezt, és nem felejtenek. A „maradjunk az óceánban, a szárazföldön úgysincs semmi”, és a „a hatalom megragadásának eszköze az egy levegővétellel legtöbbet víz alatt tartózkodás képessége” doktrína csúfos kudarcához pár ezer év se kellett. Szerencsénkre. El tudják képzelni, milyen lenne az, ha szigonyágyúkkal, emberfeldolgozó hajókkal és műholdakkal támogatott, felfegyverzett ámbráscetek milliói özönlenék el városainkat? – egyszóval a legjobb, ami történhetett, hogy ámbrás barátaink a merülési technikájuk csiszolgatására pazarolták az időt, amíg mi az ámbradetektoros radarirányítású szigonyágyú kifejlesztésén fáradoztunk. Az idő minket igazolt, minek akkor ezekre az otromba vesztesekre az értékes figyelmünket pazarolni? Kifejtem.

Néztek már önök egy ámbráscet szemébe? Valószínűleg nem. Elmondom, mit látnának. Az ámbráscet tekintetéből mérhetetlen jóindulat, kedvesség és nyugodt erő árad, a játékosságnak, a végtelen szabadságnak és a tiszta, éteri szeretetnek valami delejes elegye. Ami a legveszélyesebb, ahogy hat ránk: azonnal és feltartóztathatatlanul, a szívünk csordultig telik szeretettel, legszívesebben átölelnénk az állatot, sőt már szépnek is látjuk! Ugye, értik már? Innen már csak egy lépés a „jogokat a ceteknek!... igazságot az ámbrának!... adjuk vissza nekik az óceánokat!” és társai. Cui prodest? Látom, pedzegetik már.

A cetdelej elleni védekezés alapjai

Ámbrásék ravasz és egyetlen célra irányuló illúzióképzése ellen csak egyetlen fegyverünk van, a tudatosság. Ha a fent felsorolt érzések elhatalmasodását észleljük magunkon, azonnal tudatosítanunk kell:

  • Vesztettünk, az emberi faj evolúciós lejtőn száguld.
  • Az ámbráscet a galaxis legravaszabb élőlénye, egy illuzionista kaméleon.
  • Nem olyan, amilyennek látjuk, mert olyannak látjuk, amilyennek ő szeretné, hogy lássuk.
  • Morzsája sincs benne a jóindulatnak.
  • Picit sem kedves, sőt!
  • A nyugodt erő, ami árad belőle, ellenünk irányul.
  • Játékossága álca, valójában magába forduló, tompa, buflák mizantróp.
  • Szabadsága szabadosság, a méretéből adódó „nekem mindent szabad” pusztító liberalizmusa.
  • „Szeretete” álca, a több évezredes, tudatalatti elfojtott gyűlölet maskarája.
  • Ormótlan, ronda, krumplifejű szörnyeteg.
  • Egyetlen dolog hajtja, a revansvágy.

Ugyan, minek ezt túllihegni, alig maradtak néhányan, szegények, azok is békésen lubickolnak a távoli óceánok mélyén. Önök nem figyelnek, nem véletlenül írtam, hogy a galaxis legravaszabb élőlényei. Önök végzetesen alábecsülik az ámbraravaszságot, kérem, csak egy pillantást vessenek arra, milyen a sajtójuk.sea_shepherd.jpg A médiát gyakorlatilag elfoglalták. A bálnabérenc civilszervezetek világszerte ötödik hadoszlopként tevékenykednek a cetérdekek kíméletlen érvényesítésén, a cetfronton hősiesen helytálló országok (Japán, Norvégia) ámbramoráljának aláásásán. A nyílt erőszaktól sem riadnak vissza, külön a bálnatetem-feldolgozó hajókra specializálódott, terror flottakülönítményeket üzemeltetnek. Valóban ennyire ártatlanok és ártalmatlanok lennének ezek a kedves, kipusztuló félben lévő emlősök? Az érdekérvényesítő képességük egészen elképesztő, és annak láthatatlansága teszi őket igazán veszélyessé. Szeretné-e, ha felfegyverzett ámbráscetek milliói özönlenék el városainkat? Szeretné-e, hogy ámbráscetek békés emberek milliárdjait mészárolják le? Szeretne-e ön cetrecepteken szerepelni? Szeretné-e, hogy kozmetikai szereket készítsenek önből? Na látja!

Bár a média, az ámbraszimpatizáns szervezetek és a bálnazsoldos flottakülönítmények a kezükben vannak, a folyamat még visszafordítható. Nem leszünk cetgyarmat! Most kell cselekednünk, amíg még megvan a pár ezer éves evolúciós előnyünk, megvannak a tiszta fejű, rendíthetetlen cetspecialistáink, akiknek nem remeg meg a keze, amikor ámbrás barátunk egy másfél órás mélyvízi settenkedés után feltűnik a cetradar képernyőjén.

süti beállítások módosítása