Tízmedve

Mennyország Guard belépésoktatási segédlet

2018. április 05. - tizmedve

Tanulságos kamerafelvételeket töltött fel a Youtubra a Mennyország Guard Határőrizeti Főosztálya. A főbejárat ipari kamerájának felvételeiből készült válogatás a Mennyországba belépésért folyamodók különböző típusait elemzi. Mint szóvivőjük elmondta, az anyag elkészítéséhez a kétségbeesés adta a muníciót, mivel a belépésért folyamodók megdöbbentő hányada bukik el a belépési procedúra során.
Az oktató anyag megismerteti velünk a belépés folyamatát, és sorra veszi a leggyakrabban elkövetett hibákat. Kérem, koncentráljanak, lejátszás indul!

Főcím, zene. Napsütötte tájat látunk egy kanyargó ösvénnyel. Az ösvény egy szakadékon átívelő kőhídhoz vezet. A szakadék olyan mély, az alja nem is látszik, a gomolygó sötét homályba vész. A híd túloldala szintén láthatatlan, szivárványszínű felhők takarják. A hídfőnél egy kifogástalan, visszafogott üzleti eleganciával öltözött hölgy, Jenny, és egy hasonlóan elegáns, jó kiállású, edzett, értelmes arcélű férfi, Sanyi fogadja az érkezőket. A belépésért folyamodók elsőként minden esetben velük találkoznak. A beléptetési procedúra nagyon egyszerű. Személyi adatok egyeztetése, utána életbűnindex-ellenőrzés(ÉBX). Ha az ÉBX a megengedett határértéknél magasabb, úgy a helyzet egyszerű, Jenny felveszi a fekete bársonypárnáról a fekete, hét ördöggel ékesített csengőcskéjét, és megrázza. Kicsapódik az útba épített csapóajtó, és hét ördög dorongokkal az illetőt elkíséri valahová. Sajnos az esetek közel száz százalékában az elvezettettek félreértésről és fellebbezésről üvöltenek, de nem ritkán gorombáskodnak is, Jennyt lekurvázzák, sőt a szolgálatot teljesítő ördögöket is sértegetik. Kérem, ne tegyék! Tudatosítsák:

– az ÉBX nem téved
– fellebbezésnek helye nincs
– az ellenállásnak nincs értelme
– Jenny erényes lány
– az ördögök alapból elég morcosak, ne nehezítse meg a helyzetét

A sikeres ÉBX-ellenőrzést követően már csak egyetlen feladat marad, Jenny feltesz egy személyünkre szabott vizsgakérdést, és amennyiben jól válaszoltunk, felveszi a fehér bársonypárnáról a hét angyallal ékes aranycsengőcskéjét, és megrázza. Jól hallhatóan kivágódik a híd túloldalán egy kapu, hamarosan megjelenik egy hófehér aranyozott hintó, melyet rózsaszín szarvasok húznak nyakukban csengettyűvel. Az illető helyet foglal, a szarvasok meglódulnak, a szivárványszínű köd a hintót, majd  a csengettyűszót is elnyeli, kapucsapódás, és jöhet a következő. Tudom, most leginkább az foglalkoztatja önöket, van-e pótkérdés helytelen válasz esetén? Ugye, valahol mélyen legbelül már sejtik a választ... fekete csengőcske, csapóajtó, gorombaság.
Milyen jó lenne, ha a film itt véget is érhetne, de sajnos a kétségbeesésre okot adó típushibák bemutatása, melyek a film elkészítésének kényszerét előhívták, csak most következnek. Szomorú, de az ÉBX-ellenőrzésen átesett ügyfelek aggasztóan hatalmas hányada kísérletet tesz Jenny (és Sanyi) befolyásolására. A befolyásolást megkísérlők jól elkülőníthető típusokra oszthatóak. Vegyük őket sorra.

A ZSARNOK: Fizikailag vagy mentálisan nagyon erős, erőszakos férfi, esetleg nő. Megszokta, hogy akaratát és érdekeit erőszakkal érvényesíti. Jenny mosolygós, kedves stílusát, és Sanyi agresszivitást nélkülöző, udvarias természetét általában félreérti. Határozottak, harsányak, és legnagyobb részük már az ÉBX-ellenőrzésen elbukik.

– Adjon Isten!
– Isten hozta! – köszönti Jenny szépen, kedvesen, Sanyi meghajol.
– Na, mi a pálya? Nehéz a meló, mi? Bemennék. Most!
– Ennek semmi akadálya, csak előtte még néhány formaságot tisztázni szeretnék – és mosolyog a drága.
– Nincs most erre időm, tündérke – és Jennyt félretolva a híd felé indul. – Félre az utamból, munkavállaló! – förmed a hídfeljáró közepén összefont karokkal álló Sanyira.
Sanyi picit enyhít a feszítő fogáson, de továbbra is a hátán marad, Jenny a porban hason fekvő illetőhöz lép, és kedvesen felteszi a kérdést, majd angyali hangon visszaszámol, „10... 9... 8...”. Ez a típus általában ilyenkor nem a kérdésre koncentrál, és ez hiba: fekete csengőcske, meg, ami ezzel jár.

A KALMÁR: Általában komoly anyagi lehetőséggel bíró vagyonos ember. Megszokta, hogy szándékait megvesztgetéssel, ajándékozással, megfélemlítéssel éri el, a passzív agresszió mestere. Jenny mosolygós, kedves stílusát, és Sannyi agresszivitást nélkülöző, nyugodt természetét általában ő is rosszul értelmezi.

– Ááá, szép napot a kedves hölgynek, megtiszteltetés, hogy az urat megismerhettem!
– Isten hozta itt minálunk! – mosolyog kedvesen, és Sanyi is meghajol.
– Mondja, drága, mi itt az okosság?
– Csak néhány formalitás, és már mehet is tovább.
– Tudja, én nagyon elfoglalt ember vagyok, „az idő pénz!" – nevet. Nem lehetne ezt az átjutást valahogy megolajozni? Nem lennék hálátlan – néz mélyen Sanyi szemébe, és kacsint.
– Sajnos erre nincs lehetőség – mosolyog Jenny rendületlenül, Sanyi hallgat, mint a sír.
– Egymillió.
Jenny kedvesen a fejét ingatja, Sanyi leengedi a kezét.
– Tízmillió.
Jenny végez az ÉBX-ellenőrzéssel, necces, de épp belefért. Sanyi egy lépéssel közelebb lép.
– Százmillió!
Jenny kedvesen felteszi a kérdést.
– Egymilliárd!
– A válasz sajnos, helytelen – és mosolyogva a fekete csengőcskéért nyúl.

A SZAJHA: Átlagon felüli szépségű és gátlástalanságú, nagy szexuális csáberővel megáldott, jellemzően inkább nő. Megszokta, hogy céljait testének és tapasztalati tudásának áruba bocsátásával éri el. Jenny káprázatos szépségét, Sanyi jó kiállását, eleganciáját általában rosszul értelmezi.

– Sziasztok, drágáim!
– Isten hozott minálunk, szép hölgy!
– Mondd csak, milyen fárasztó procedúráknak kell, hogy alávessem magam – és kacéran kacag.
– Semmiség, csak néhány formalitás.
– Ezekre mindenképp szükség van? Annyira unatkozom, esetleg valamit kitalálhatnánk, akár hármasban is – keze Sanyi nadrágjához ér, és buján Jenny szemébe néz.
– Sajnos, igen, de ígérem, gyors leszek – mosolyog biztatóan, Sanyi egy lépést hátra lép.
– Van nálam anyag is – vesz elő a melltartójából három fehér poros pakettet, átható tekintetét Jenny mellére szegezve.
Jenny felteszi a kérdést.
– Várj, hagy gondolkozzak egy picit – és felszívja orrába az egyik pakett tartalmát. – Király ez a fekete csengőcske! Kipróbálhatom én is?

A PAP: Egyházi alkalmazásban álló tekintélyes személy, aki megszokta, hogy mindenre tudja a választ, neki minden jár, hiszen ő különleges – Isten szolgája. Jenny fiatalságát és szépségét, Sannyi férfias kiállását, intelligenciáját általában rosszul értelmezi, lenézéssel reagál rá.

– Laudetur, gyermekeim!
– Mindörökké ámen, atyám! – üdvözli szűzies mosollyal.
– Nehéz a szolgálat, mi? Látjátok, még én sem élek örökké – mosolyog atyáskodva. – Az átkísérésemmel ne fárasszátok magatok, egyedül is átzarándokolok. A hintóm – néz körbe felhúzott szemöldökkel – merre jár?
– A hintója hamarosan érkezik, atyám, de előtte néhány formaságon túl kell esnünk, hogy utána feltegyem a vizsgakérdést.
– Vizsgáztatni? Maga?! Engem?! – és felháborodottan az égre néz. – Tudja maga, kislány, ki vagyok én?
Jenny tudja, de inkább felteszi a kérdést. A pap dacosan pislog, és a vértanúk lenéző büszkeségével hallgat. A hallgatást és a dacos lenéző pillantásokat a csapóajtóban eltűnéséig fenntartja.

A TANÁR: Ő a zsarnokká váláshoz szükséges bátorságnak híján lévő elfajzott zsarnokcsökevény. Megszokta, hogy minden kis kiszolgáltatott lélek a hatalma alatt áll, és élvezi, hogy félnek tőle. Mivel kisstílű és gyáva, picit sem érti félre Jenny kedvességét és Sanyi udvariasságát.

– Kezeit csókolom, Jennifer, tiszteletem, Sándor! Hogy szolgál a kedves egészségük? Milyen szép napunk van ma! – mosolyog negédesen.
– Isten hozta, tanár úr, már vártuk – mosolyog, talán egy picit ironizál. Sanyi biccent, arcán leheletnyi vigyor.
– Tanítottalak titeket, gyermekeim? Nem könnyű fejben tartani ennyi év után.
– Tanár úr, javaslom, essünk túl a formaságokon – mosolyog megnyugtatóan.
– Méltányosságból nem lehetne ettől eltekinteni? – a példamutató tisztességben nevelt nebulók ezrei okán.
– Koncentráljon, tanár úr, most felteszek önnek egy kérdést! – és együttérzően mosolyog.
A tanár sunyin bámul, próbál úrrá lenni a kézremegésén, figyelmet mímelve maga elé mered. Jenny felteszi a kérdést. A tanár idegesen dörzsölgeti kezeit, de az ördögök láttán megkönnyebbülten felsóhajt, látszik, igazából nem is várt mást.

A felvételeket kielemezve kirajzolódnak a belépésre várók által elkövetett leggyakoribb hibák. A pszichológiai szakszolgálat elemzése kimutatta, ezen hibák a Mennyország Guard munkatársainak megítélésével kapcsolatos félreértésekből következnek, ezért fontosnak tartom, hogy ezeket külön felsoroljam. Kérem, mélyen tudatosítsák magukban, és tudásukat időről időre ellenőrizzék!

A SZEMÉLYZETTEL KAPCSOLATOS ALAPVETÉSEK

– Jenny nem kurva
– Sanyi legyőzhetetlen
– a személyzet megvesztegethetetlen
– munkaidőben nem szexel 
– mindent tud
– mindenre képes
– soha nem fárad el
– soha nem téved

Ha önök a filmet megnézve azt helyesen értelmezték, már túlvannak a három kétségbeesett kérdés feltételén.

1. Hol áll most az ÉBX-indexem?
2. Mennyi a határérték?
3. Milyen egy helyes belépés?

Az első két kérdés tisztázáshoz kérem, látogassanak el a Mennyország Guard honlapjára, ahol egy rövid regisztrációt követően a kérdéseikre választ kapnak. A honlap értékes információkat tartalmaz a bónuszpontok szerzéséről, tehát a már megbukottak se adják fel, ÉBX-indexüket a Jennyvel történő találkozásig még beállíthatják. Erre egyébként buzdítanám is önöket, mert – de kérem, ezt ne vegyék fenyegetésnek –, a dorongos szakemberek rendkívül barátságtalanok, néha kifejezetten gorombák. Végül a példaértékű együttműködő belépésről álljon itt egy félreértésektől mentes beléptetés-felvétel. A belépést kérő egy nyugdíjas kalapkészítő.

– Jó napot! – emeli meg kalapját.
– Üdvözlöm, Brenner úr! Elkérhetném a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját? – kérdi angyali hangján.
– Természetesen, parancsoljon, kisasszony – mosolyog szépen kedvesen.
– Minden stimmel, köszönöm! Egy gyors ÉBX-kontoll... már meg is vagyunk, gratulálok, ön továbbjutott!
– Állhatok még valamiben a rendelkezésükre? 
– Még egy utolsó incifinci vizsgakérdés, ha megengedi – nevet rá.
– Állok elébe, parancsoljon velem, kisasszony! – és ő is nevet.
– Ön egy ügyvédet lát a folyóba zuhanni, de közben észleli, egy nőgyógyász is a villamos alá esett. Az idő csak az egyikük megmentésére elég. Melyiket menti meg?
– Egyiket sem.

Jenny az aranycsengőcskéért nyúl, és megrázza. Jól hallhatóan kivágódik a híd túloldalán egy kapu, és szinte rögtön ott terem egy hófehér aranyozott hintó, melyet rózsaszín szarvasok húznak nyakukban csengettyűvel. Brenner úr helyet foglal, megemeli a kalapját, a szarvasok meglódulnak, a szivárványszínű köd a hintót, majd  a csengettyűszót is elnyeli – kapucsapódás. 

süti beállítások módosítása