Tízmedve

Az elveszett világuralom nyomában

2018. július 17. - tizmedve

Kik uralják a világot? Sajnos embertársaink nagy része a kérdés tekintetében közömbös, vagy ami még ennél is rosszabb, beéri az olcsó válaszokkal: a háttérhatalmak, az ufók, vagy szimplán csak a zsidók.

De kérdezhetünk az átlagnál akár intelligensebb egyedet is, egy fizikatanárt: „senki, a fizika törvényei szerint működik”, egy politikust: „mi”, vagy egy nőgyógyászt: „a pénz, helyesbítek: a sok pénz” – egyszóval nihilisztikus káosz és bárdolatlan butaság. Vajon írható-e ez a véletlen számlájára, vagy ki kell hogy üsse szemünket az életünk egyik legfontosabb kérdésével kapcsolatos általános tudatlanság? Segítek: ki kell. A bolygó urai itt ólálkodnak körülöttünk, az álcájuk tökéletes, rengetegen vannak, ravaszak, céltudatosak, és sosem adják fel. „Rákérdezhetek? A csigák?”a_vilag_urai.jpg Sajnos nincs megnyugtató válasz a tarsolyomban: igen. Vallják be, valahol mélyen legbelül mindig is sejtették, csak sosem merték összerakni, és ez sem a véletlen műve. Keveset olvasó, funkcionális analfabéta, lumpenproli vagy történelemtanár olvasóim most gúnyosan nevetnek. Megértem önöket, de kérem, olvassák végig, és higgyék el, mire a végére érnek, arcukra fagy a mosoly. Íme:

A CSIGA-VILÁGURALOM TÍZ KÖZVETETT BIZONYÍTÉKA

1. Az a megmagyarázhatatlan, furcsa nyugalom. Látott-e már csigát sietni? A kérdés költői. Ugyan, létezhet-e bármiféle más magyarázat a csigák soha sehová nem sietésére, mint az abszolút csúcson levés, a világuralom, és az azzal járó megérkezettség érzése? „A világ urai vagyunk. Innen sietni? Minek? Hová?”

2. A kontinentális csigaközi, telepátia-hálózati behúzható antennák. Ugyan, létezhet-e bármiféle más magyarázat a világuralom-fenntartó adatforgalmat leszámítva a csigamilliárdok egyidejű telepatikus kapcsolódásának szükségességére? „Biztos csak pletykálnak, az időjárásról beszélgetnek, vagy recepteket cserélnek.” Csak amatőr világuralomra törők gondolhatják, hogy egy ilyen kifinomult globális kommunikációs rendszer létrehozásának kényszere az a pár nyamvadt levél- és fűrecept, vagy pláne az időjárástényezők.

3. A ház. Hajléktalanok vagy válás után lévők könnyebben átérzik a jelentőségét, de akár önök is, ha belegondolnak, 20-30 év alatt se fogják tudni kifizetni azt a nyomorult lukat, amiről a csigák azt szeretnék, hogy az otthonuknak hívják. Kell-e erről még bármit is magyarázni? Ugyan, létezhet-e „az élet császára” státuszon kívül bármiféle más magyarázat az életformára, amely alanyi jogon járó házkiutalással érkezik a világba? „És mi van meztelencsigákkal, okostojás?”, mosolyognak gúnyosan okostojás típusú olvasóim – már nem sokáig.

4. A meztelencsigák. Ők a csigakasztrendszer páriái. A csigák között is előfordulnak deviáns, másként gondolkodó, a sorból kilógó, beilleszkedni képtelen egyedek. Ők természetesen házfosztásra és kitaszíttatásra ítéltetnek. Ugyan, létezhet-e bármiféle más magyarázat a nyomorult, házuktól megfosztott meztelencsigákra, mint az az ördögi szándék, hogy ezzel is elejét vegyék a kézenfekvőnek tűnő, veszélyes kérdésfeltevésnek: létezhet-e valami különös ok, ami az összcsigaság ingatlantulajdonosságát magyarázza?

5. Maga a csiga elnevezés, mely leplezetlenül épül a csigauralmi kulcsszóra: IGA. „Ez már tényleg nem lehet a véletlen műve!”, hördül fel mindenki, Alzheimer bácsitól a fodrásznőn át az agysebészig. Na látják, én megmondtam. Ugyan, létezhet-e a csigauralmi rendben elfoglalt helyünk pofátlan megüzenésén kívül bármiféle más magyarázata az iga szó könyörtelen tudatalatti sulykolásának?

6. A francia konyha. „Ugyan már, azok csigákat falnak fel, eleve csigazabálóknak hívjuk őket, ez nem illik a képbe.” Látom, a valóságot még mindig a csigafátyolon át látják. Ugyan, létezhet-e bármiféle más magyarázat a csigauralmi despotizmus leplezésén kívül arra, hogy néhány halálos beteg, rokkant, esetleg szuicid csiga, a kiszolgáltatottság és a világ semmiképp nem uralásának illúzióját erősítve feláldozza magát?  Ébredjenek!

galaktikus_terkep.jpg7. A csigaház oldalán található mágikus jel, a galaktikus térkép: a leplezetlen nyers hatalomvágy és a kielégíthetetlen mohóság szimbóluma. Ez önmagáért beszél! Ugyan, létezhet-e erre bármiféle más magyarázat a galaxis végső leigázásának szándékán, és ennek dölyfös arcunkba vágásán kívül?

8. A kakaós csiga. „Na, ez aztán már tényleg abszurd! A kakaós csiga egy gödi cukrászmester találmánya. Meg egyébként is, ebből mi hasznuk származna?” Feltalált valami mást is ez a derék cukrászmester? Semmit? Nocsak-nocsak, nem furcsa ez? Picit sem, ha megismerjük a hátterét. A kerti nyugágyban elszunyókáló cukrászmesternek a félálom zsongásában a receptet valaki a fülébe súgja. Felriad ugyan, de csak egy csigát lát, ezért a „feltaláltamon” kívül más logikus magyarázat nem áll a rendelkezésre. „Ugye, nem a kaka szóval történő összefüggésre próbál minket rávezetni?” Gratulálok, önök kezdik kiismerni a csigákat! Ugyanis pontosan erről van szó. Ugyan, létezhet-e a gyerekkorunktól kezdődő permanens megalázásunkon kívül bármiféle más magyarázat a fő táplálékunk kaka és iga szavakkal csigakontextusba helyező sulykolására?

9. A második világháború. Kérem, ne kezdjenek el őrültezni, inkábbhitler.jpg csigaspecifikus nézőpontból vegyük sorra a tényeket. Érdekében állt-e bármelyik hadviselő félnek, hogy városait felperzselje, és lakosságának tetemes hányadát elveszítse? Nahát, hogy senkinek – nem furcsa, hogy ez idáig senkinek se tűnt fel? Vajon tudják-e, hogy Adolf Hitler legfőbb orákuluma egy csiga volt? Ugyan, létezhet-e a csiga „oszd meg, és uralkodj” elven kívül bármiféle más magyarázat az emberi faj kölcsönös majdnem kipusztítására?

10. A csigavér kifejezés. Ez aztán már tényleg a arcátlanság csimborasszója. Ugyan, létezhet-e a mindenkit lenéző világuralmi harcosléten kívül bármiféle más magyarázat a legfőbb harcos erény pimasz magabiztosságot tükröző, önmagukról történő elnevezésére?

Véget nem érően ránthatnám még le a furcsa, ártalmatlannak tűnő véletlenekről a csigaleplet:

  • Miért nem utazott egy csiga sem a Titanicon?
  • Miről pusmogott Clemenceau egy csigával a Trianon palotában?
  • Kik ellen emelték a kínaiak a nagy falat?
  • Mérget vennének-e rá, hogy Kölcsey írta a Himnuszt?
  • Hogy került csiganyál Kennedy mandzsettagombjára?
  • Ki köpte be Mata Harit?
  • Mit kerestek a Bahamákon a csernobili csigák a katasztrófa idején?

Ez iszonyatos! Mit együnk?, kiáltanak fel halálra váltan. Most a legfontosabb, hogy ne essenek pánikba, ne kezdjenek el sikoltozni, ne igyák le magukat, ne meneküljenek, előlük nem is lenne hova. Vegyenek mély levegőt, higgadjanak le, és tudatosítsák magukban: ERŐSEBB VAGYOK EGY CSIGÁNÁL! „Ennyi elég?” Bőven. Kifejtem. A csigák alattomos pusztító ereje nem a fizikumukból, hanem a tökélyre fejlesztett megtévesztésből, és a naiv jóindulatunk kihasználásából ered, így a valódi arcuk és szándékaik napvilágra kerülése egyben a vesztüket is jelenti. „Visszavesszük a földet, puhatestűek!” Egy részüket sajnos életben kell hagynunk, a kipusztításukkal egyébként is csak jót tennénk velük. Mi a legnagyobb büntetés egy csiga számára? „Ha megfosztják a hatalmától?” Íme, a megfelelő mélységű csigaismeret! Önök kiismerték a csigákat – győztünk! Hagyjuk csak, hogy éljék a szánalmas csúszómászó életüket, amit kizárólag a mi kegyelmünknek köszönhetnek, de amikor a foszlós finom kakaós csigába harapunk, soha ne felejtsünk az arcukba kacagni: – Kösz a receptet, hülyék!

kakaos_csiga.jpg

süti beállítások módosítása