Tízmedve

Teendők földönkívülivel történő találkozás esetén

2018. március 02. - tizmedve

Az utóbbi időkben látványosan megszaporodtak a földönkívüliekkel történő találkozások, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb ez velünk is megtörténjék. Nem árt, ha erre időben felkészülünk, mert egy szelektív hulladékgyűjtő vagy parkolóóra mögül váratlanul előbukkanó földönkívüli még egy mentálisan edzett olvasó idegeit is próbára teszi.

LÉLEKTANI ALAPOZÁS

A földönkívüli találkozásokban járatlan olvasóim talán arra gondolnak, hogy a találkozások kétféle típusával kezdem, amikor a földönkívüli (FÖKI) barátságos, és amikor nem. A legfontosabb, amit már az elején mélyen az eszünkbe kell vésnünk: NEM LÉTEZIK OLYAN, HOGY BARÁTSÁGOS FÖLDÖNKÍVÜLI! Engedjék meg, hogy a témában jártas, kiváló szakemberek, Pizarro és Cortés konkvisztádorok idevonatkozó szavait idézzem: „Az Újvilág leigázása, kifosztása és lakóinak kiirtása mindig egy mosollyal és egy 'Buenos días!'-szal kezdődik.” Ha ezt tudatosítottuk magunkban, már előnyben vagyunk, hiszen a FÖKI abban a tudatban próbál kapcsolatot teremteni velünk, hogy megtévesztett minket, tehát barátságos álcáját fenntartja, ezáltal értékes időt nyerhetünk.

TEENDŐK FÖLDÖNKÍVÜLIVEL TÖRTÉNŐ TALÁLKOZÁS ESETÉN

A találkozás kétféle típusát különböztetjük meg. Amikor mi vesszük észre hamarabb a FÖKI-t (offenzív), vagy amikor a FÖKI vesz észre minket előbb (defenzív). Mindkét típusú találkozás esetén legyenek tudatában: VESZÉLYBEN AZ ÉLETÜK!

Offenzív FÖKI találkozás

Az ilyen típusú cselekvés legfontosabb célja, hogy a FÖKI előtt rejtve maradjunk, tehát a terep adottságait maximálisan figyelembe véve húzódjunk takarásba. Bújjunk személy- vagy tehergépkocsik alá/mögé, törjünk lombos ágakat, azokat nyakkendőkkel vagy sálunkkal rögzítsük, arcunkat kenjük be sárral. Miután felvettük a megfelelő pozíciót, a legfontosabb, hogy a FÖKI-t ne veszítsük szem elől. Ha lehetséges, készítsünk fotókat, majd haladéktalanul tárcsázzuk a TEK +36-80/286-954-es zöld számát (ezt a telefonszámot jegyezzük meg!), és az alábbiakat diktáljuk be.

Földönkívüliekkel kapcsolatos TEK bejelentéssablon

– név
– anyja neve
– születési hely, idő
– lakcím
– személyi igazolvány száma, érvényessége
– pontos helyszín (GPS koordináták)
– a földönkívüliek száma
– személyleírás(ok)
– űrhajó megléte
– űrhajó leírása, lajstromjele
– fotók feltöltése

Ezek után ne tegyük le (a 80-as hívószám ingyenes), folytassuk a megfigyelést, és a TEK diszpécserét a páncélosok megérkezéséig folyamatosan tájékoztassuk. NE HŐSKÖDJÜNK! Ne tegyünk kísérletet a FÖKI elfogására, ne álljuk útját! – bízzuk ezt a szakemberekre. Ha menni szeretne, hagyjuk elmenni, de kövessük, és útvonaláról tájékoztassuk a diszpécsert. A TEK megérkezése után kialakuló tűzharc esetén vonuljunk fedezékbe, vagy annak hiányában feküdjünk a földre – a telefont ne tegyük le. Amennyiben az akció sikeres volt, a továbbiakban nincs más teendőnk, és a telefont is letehetjük. Amennyiben a FÖKI elfogása vagy megsemmisítése meghiúsult, maradjunk takarásban (esetleg tettessük magunkat halottnak), tájékoztassuk a diszpécsert, és kövessük a FÖKI-t a következő egység kiérkezéséig. Fenti cselekvéssort mindaddig fent kell tartanunk, amíg a FÖKI elfogására vagy megsemmisítésére sor nem kerül.

Defenzív FÖKI találkozás

Ebben az esetben ne tegyünk semmit, várjuk, hogy a FÖKI kezdeményezzen. A tapasztalatok azt mutatják, a FÖKI-k szinte mindig barátságosan kezdenek, de ez nem szabad, hogy megtévesszen minket. Használjuk ki, hogy nem tudják: mi tudjuk, mik is az igazi szándékai. Legyünk hozzá barátságosak, esetleg tettessük magunkat hülyének, fecsegjünk semleges dolgokról, de közben legyünk éberek, és legyünk tudatában, melyek azok a dolgok, melyek megtétele minden esetben kerülendő.

FÖKI-vel történő találkozás esetén kerülendő cselekmények:

Ne fogadjunk el tőlük enni-innivalót!
Ne adjuk meg neki a lakáscímünket!
Ne adjuk oda a lakás- és slusszkulcsunkat!
Ne hagyjuk, hogy autónkat vezesse!
Ne adjuk meg a bankszámlaszámunkat a jelszóval!
Ne adjunk neki kölcsön nagyobb összeget!
Ne jelöljük vissza a fészbukon!
Ne lájkoljuk a bejegyzéseit!
Utasítsuk vissza a szexuális közeledését!
Ne tervezzünk vele közös nyaralást!
Ne kecsegtessük!

Az esetek többségében a FÖKI – hogy éberségünket elaltassa – érdeklődő, kedves hozzáállású, szeretetteli, tehát szinte bizonyos, hogy a „barátkozás” során lehetőségünk lesz felhívni a TEK zöld számát. Ilyenkor, a lelepleződés veszélye nélkül, nincs lehetőség a szolgálati út betartására, ezért a személyi adatokat majd később fogjuk bediktálni. A TEK Földönkívüli Alosztálya kidolgozott egy speciálisan erre az esetre alkalmazandó kommunikációs nagymama-sablonkódot, amely biztosítja a megfelelő információk továbbítását. A diszpécsereket kiképezték, tehát, ha felhívjuk őket, és a sablon szerint kommunikálunk, tudni fogják, hogy FÖKI-támadás alatt állunk, és ennek megfelelő intézkedéseket foganatosítanak. Kezdjük tehát azzal, hogy a nagymamánk beteg, nagyon aggódunk érte, ezért szeretnénk felhívni őt. Az akkor még „jóindulatú” FÖKI az esetek 97%-ban ebbe bele is egyezik (a maradék 3%-ról egy külön fejezetben).

Telefonos nagymama-sablonkód FÖKI-támadás esetére (+36-80/286-954)

– Szervusz, nagymama, a kisunokád vagyok!
– Nyugodjon meg, vettük az adást: ön FÖKI-támadás alatt áll.
– Hogy érzed magad, nagyi?
– FÖKI-támadás helyszíne, a támadó FÖKI-k száma?
– Köszönöm, jól vagyok, épp 1 kedves barátommal találkoztam Budapesten a 8. kerületben, a Nagy Fuvaros utca 4. szám előtt.
– Űrhajót lát a közelben?
– Busszal jöttünk... igen, én is örültem, kezét csókolom, nagymama!

Tovább már ne beszéljünk, hogy ne keltsünk gyanút a FÖKI-ben. Lazítsunk, a nehezén már túlvagyunk. A TEK páncélosainak megérkezése után vonuljunk fedezékbe. Amennyiben a FÖKI elfogására vagy megsemmisítésére irányuló erőfeszítések nem vezettek eredményre, bújjunk elő, és játsszuk el az áldozat szerepét, mintha a TEK-támadásnak mi is elszenvedői lettünk volna. Ha a tűzharcban megsebesültünk, hagyjuk, hogy a FÖKI ellássa sebünket, vigasztaljon minket, majd ismét hívjuk föl a nagymamát. Ezt a cselekvéssort mindaddig fent kell tartanunk, amíg a FÖKI elfogására vagy megsemmisítésére sor nem kerül. Utána diktáljuk be a személyi adatainkat.

TEENDŐK BARÁTSÁGTALAN FÖKI-VEL TÖRTÉNŐ TALÁLKOZÁS ESETÉN

A jófejség látszatának fenntartására már nem kell időt pazarolnunk. Vegyük fel a szemkontaktust (ha van szeme), mutassunk erőt és elszántságot. Az se baj, ha eközben fejét (ha van feje) néhányszor a járdaszigethez ütjük. Az esetek többségében ennyi elégséges egy agresszív FÖKI visszariasztásához. Amennyiben visszariadt: hívjuk a zöld számot. Ha a FÖKI ezek után sem értette meg a tetteinkből áradó szándékot, vagy rosszul mérte fel elszántságunkat, tehát fenntartja a szemkontaktust, elégedetlenkedik, ne adj isten, felemeli a hangját, úgy tudatosítsuk magunkban: A KONFLIKTUS BÉKÉS ESZKÖZÖKKEL NEM RENDEZHETŐ – CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK! A cselekvési útmutató értelemszerűen tartalmazni fog bizonyos testrészeket, mely testrészek hiánya esetén rögtönöznünk kell, és a FÖKI rendelkezésre álló testrészeit az útmutatóba behelyettesíteni.

- uszítsuk rá a pitbullterrierünket
- fújjuk le gázsprével
- bénítsuk meg elektrosokkolóval
- rúgjuk tökön, legjobb, ha ezt néhányszor megismételjük
- ha összecsuklott, rúgjuk fejbe háromnál nem kevesebbszer
- baseball ütővel törjük el az összes kezét és lábát
- szúrjuk szíven
- öntsük le benzinnel, és gyújtsuk meg
- ellenőrizzük az égésfolyamat stabilitását
- hívjuk a zöld számot

Ezzel le is fedtük a FÖKI-találkozások teljes spektrumát. Látják, nincs benne semmi ördöngősség, alapos felkészüléssel nincs az a ravasz FÖKI, aki kicselezhetne minket. Talán néhányukban nyugtalanságot kelthet, hogy nem tudják, mi lesz a TEK szakemberei által begyűjtött földönkívüliekkel. A nyugtalanságuk jogos, de alaptalan, felhívtuk a zöld számot, ahol az alábbi megnyugtató tájékoztatást adták.

– A Magyarország területén elfogott FÖKI-bűnelkövetőkre is érvényes, hogy a törvény nem ismerete nem mentesíti őket annak következmenyei alól. Az erőszakos bűncselekményeket elkövető FÖKI-ket minden esetben bíróság elé állítjuk, és elnyerik méltó büntetésüket.
– Mi történik a büntetésüket letöltő földönkívüliekkel, szabadon engedik őket?
– A hatályos törvények szerint mint nem magyar állampolgárokat haza kellene toloncolnunk őket. Mivel ez nem lehetséges, méreginjekcióval elaltatjuk, ledaráljuk, majd elégetjük őket. A különleges FÖKI-kből dísztárgyakat készítünk, melyek a TEK-shopban megvásárolhatóak.

tek.jpg

süti beállítások módosítása