Tízmedve

Nyílt nap

2018. február 17. - tizmedve

Pár ezer évente nyílt napot szerveznek a Földi Életeket Irányító Isten Központba (FÖLKÖP), szerencsére a XXI. századira időben regisztráltam, ezért van szerencsém most tudósítani erről az egyedülálló bejárásról.

Tovább

Elfeledett állathősök

2018. február 16. - tizmedve

Boleslav Krotk, a hős cseh házikecske,Egyszer Heydrich konvoját megmekegte. Kirill Kuzmics, a hős belorusz poszáta,Lenin elvtárs usánkáját telibe találta. Tooril Dzsünbe, a hős najman zengőlégy,Megette (részben) Dzsingisz kán ebédjét.

Tovább

Variációk halálra II.

2018. február 16. - tizmedve

Jó estét, róka úr, remélem, álmodom magát,Mivel a baromfiudvar estére már bezárt. Homokba dugtad a fejed, kedves strucc,Máskor, ha oroszlánt látsz, jobb, ha futsz. Régóta pörög ez a magasságmérő,Ez a zuhanás nem véget nem érő.

Tovább

Miért hétpettyes a katicabogár?

avagy Isten választott népe

2018. február 15. - tizmedve

Talán kevéssé ismert tény, hogy eredetileg a katicabogarak voltak Isten választott népe. Nem véletlenül. A katicák istenfélő, kedves teremtmények, akik már küllemi jegyeiknél fogva is alkalmasak Isten e világba sugárzott fényének közvetítésére. Sajnos a katicáknak is volt egy gyenge pontjuk: a…

Tovább

Miért négercsók a négercsók?

2018. február 14. - tizmedve

Az ember talán elrepült a Holdra, belső égésű a motorja, okostelefonon intézi ügyeit, ám a kérdés megválaszolásával, „miért négercsók a négercsók?”, máig adós maradt. Eddig a pillanatig. A történet megértéséhez az 1700-as évek végéhez kell visszatérnünk.

Tovább

Szomorú-e a szomorúfűz?

2018. február 12. - tizmedve

Írásom célja egy hamis mítosz lerombolása, tehát mindjárt az elején le kell hogy szögezzem: a fűz egyáltalán nem szomorú – sőt, de erről később. A történet a honfoglaláson innen, még a botanika és a szótárak megjelenése előtti időkre nyúlik vissza. Akkortájt – a mához hasonlóan – fényesen ragyogott…

Tovább
süti beállítások módosítása