Tízmedve

Teendők kolibritámadás esetén

2018. április 07. - tizmedve

Legtöbbünk, nemhogy kolibritámadással (KOLBIT), de kolibrival sem találkozik egész élete során, az éberségünk lankad, könnyelművé válunk. A kolibrik tisztában vannak ezzel – ettől ilyen veszélyes ez az egész! Az ember alapból lusta, tunya és gyáva, tehát szívesebben választja a logikusnak tűnő, a KOLBIT veszélyét relativizáló divatos teóriákat, mintsem arra alaposan felkészüljön.

Mi hiszünk a példamutatás erejében, ezért nem a könnyebb utat választjuk, és reméljük, írásunk lelkesítőleg hat majd a törpe kisebbségre, akik erősek, bátrak, és nem kötik fel a nyúlcipőt az első kolibrirácsapás után.

A KOLIBRIELHÁRÍTÁS MEGKEZDÉSE ELŐTTI TEENDŐK

Bármennyire is furcsának tűnhet, de a legelső teendőnk épp annak tudatosítása, hogy KOLBIT alatt álunk. KOLBIT-ot szenvedett, és azt túlélő embertársaink egybehangzó beszámolói alapján, a kezdeti sokkot épp az okozza, hogy képtelenek vagyunk befogadni az egyébként nyilvánvaló tényt: „bakker, ránk támadt egy kolibri!”. Nagyon fontos tehát, hogy megőrizzük a hidegvérünket, és tudatosítsuk, mit ne gondoljunk.

Mit ne gondoljunk, ha KOLBIT ér:

  • hogy rosszul látunk – mert jól látjuk
  • hogy valami félreértés – mert nem az, a kolibri ördögien ravasz és céltudatos támadó
  • hogy virágnak nézett minket – mert a kolibri sosem téved
  • hogy mindjárt odébbáll – mert a kolibri sosem tágít
  • hogy majd megszelídítjük – mert a kolibri vadabb, mint egy veszett rozsomák
  • hogy megkegyelmez nekünk – mert a kolibri kegyetlenebb, mint egy őrjöngő tigriscápa
  • hogy nem árthat nekünk – mert hajszálon lóg az életünk

Ha mindezeket tudatosítottuk, a rendelkezésünkre álló KOLBIT-elhárító eszközök maximális kihasználásával megkezdhetjük a vészhelyzet felszámolását.

A KOLBIT ELHÁRÍTÁSA

LÁNGSZÓRÓ: Az elegáns megoldás. Szomorú, de napjainkban legtöbben még mindig lángszóró nélkül merészkednek az utcára. Ha nálunk van a lángszórónk, az a legjobb, ami történhet velünk egy KOLBIT során, sőt, akár jól is jöhetünk ki belőle, mert a sült kolibrimell rókagombával igazi ínyencfogás. Használata során a legnagyobb kihívást a környezet és tereptárgyak megóvása jelenti. A szénné égett agresszort dolgozzuk fel, vagy rugdossuk a bokrok alá. 

ESERNYŐ: A polgári megoldás. Tartsuk szemmel a kolibrit, de bármennyire is félünk, az esernyőt egyelőre ne nyissuk ki. Várjuk meg, amíg a támadás a végső szakaszába ér, és az ernyőt csak a legutolsó pillanatban pattintsuk ki. Ha jól csináltuk, a kolibri az ernyő palástjáról a járdára zuhan. Itt kell különösen gyorsnak lennünk, hiszen a kolibri piszok gyors, tehát csak néhány tizedmásodperc áll majd rendelkezésünkre, hogy a műveletet befejezzük. Tapossuk agyon, a véres tetemet rugdossuk a bokrok alá.

SZAMURÁJKARD: A harcos megoldás. Ne mutassuk ki érzéseinket, tekintetünkkel folyamatosan kövessük a kolibri röppályáját. Amikor az állat a kardhossz + karhosszúságunk távolságon belül ér, a kardot rántsuk elő, és vágjuk ketté a kolibrit a mértani hossztengelye mentén. Rázzuk le a vért a kardról, tegyük vissza a hüvelyébe, és a két véres tetemcsonkot rugdossuk a bokrok alá.

AKTATÁSKA: Az üzleti megoldás. A táska fülét engedjük el, és váltsunk kétkezes fogásra. Fontos a jó imaginációs készség. Képzeljük azt, hogy pingpongozunk, a táska az ütő, a kolibri a labda, a járda pingpongasztal. Vigyázzunk, a megfelelő ütés után ellenőrizzük, hogy az állat biztosan megdöglött-e, de a legjobb, ha mindenképp rátaposunk, vagy kitekerjük a nyakát. A tetemet rugdossuk a bokrok alá.

BERETTA: A katonás megoldás. Töltsük csőre a fegyvert, foglaljunk el egy olyan pozíciót, mely biztosítja a lővonal tisztaságát, mivel a lövedék a támadó kolibrin mindenképp át fog haladni. Adjunk le egy figyelmeztető lövést. Ha a kolibri nem tágít – márpedig nem fog –, lőjük szíven. A tetemet rugdossuk a bokrok alá.

SÖRÖSÜVEG: A proli megoldás. Nyugodtan káromkodjunk, ne próbáljuk fenntartani a polgári vagy harcos lét látszatát. Igyuk ki az üvegből a maradék sört, ne vesszen kárba, majd dobjuk vele fejbe a megvadult állatot. Az elkábult jószágot tapossuk szét vagy tekerjük ki a nyakát. A tetemet és az üvegszilánkokat rugdossuk a bokrok alá.

CEKKER: Az öreg nénis megoldás. Ősi gladiátor technika. A cekkert ürítsük ki,  majd a támadó kolibrit csapjuk fejbe vele, vagy feszítsük ki elé. A cekkerbe gabalyodó állatot ejtsük fogságba, vigyük haza, és fogyasszuk el. Jó étvágyat!

PAPRIKASPRAY: A női megoldás. Keresse meg az eszközt a retiküljében. Ha még időben megtalálta, vegye ki, fordítsa a támadó kolibri felé, de még ne hozza működésbe. Engedje közel, és a támadás utolsó szakaszán a csípős permettel vakítsa meg. Vegye üldözőbe, és amikor a megvakult állat tereptárggyal ütközik, tűsarkú cipője sarkával szúrja szíven, és rugdossa be a bokrok alá.

MEGRÚGÁS: A virtuóz megoldás. Eszközök hiján ez egy különösen szép, férfias megoldás. A kolibri a légiharc-manőverezés Paganinije, megrúgása a lehetetlennel határos vállalkozás. Ha mégis sikerül, az különleges csemege, ahogy az addig ide-oda cikkázó vérszomjas kis fenevad egy szabályos szépen ívelt pályán repülve a földbe áll. Tapossuk el, vagy tekerjük ki a nyakát, és rugdossuk be a bokrok alá.

Sajnos nem minden KOLBIT végződik ilyen szerencsésen, ezért fel kell készülnünk a vészhelyzetekre is. Amennyiben az ön a KOLBIT elhárításra tett erőfeszítései nem hozták meg a kívánt eredményt, esetleg abba bele se kezdett, az alábbi lehetőségek közül választhat, egyszerre akár többet is.

– hívja a TEK zöld számát (06-80/286-954)
– kérjen a felfegyverzett járókelőktől segítséget
– fegyverezze fel magát
– tettesse halottnak magát
– ha ön nagyon gyors és kitartó, fusson el
– ha van ásója, ássa be magát
– zárkózzon be egy telefonfülkébe (06-80/286-954)

Nem szeretném önöket hamis illúziókba ringatni, bármilyen gondos felkészülés és felfegyverzettség esetén is lesznek olyanok, akik nem élik túl a kolibrival történő találkozást. Ezzel a veszéllyel sajnos együtt kell élnünk. Meg kell barátkoznunk a tudattal, kit anya szült, annak egyszer halnia muszáj, a létezés veszedelmes sport – a halál a nyomunkban jár.

kolibri.jpg

süti beállítások módosítása