Tízmedve

Ha hírnévre vágysz

avagy a világ meghódítása

2018. március 24. - tizmedve

Emberek ezrei bolyonganak a Mount Everesten, evezik át lélekvesztőiken az óceánt, vagy építenek évekig egy dominóházat, hogy utána egyetlen mozdulattal lerombolják. Mindez miért? Egyszerű: a világhírért, de rossz hírem van, a világhír csak az elsőknek jár. Tudják-e, ki volt, aki másodikként megmászta az Everestet? Na látják. Ezen írásommal a világhírre vágyó, kiugró képességekkel rendelkező, de jobb híján pótcselekvésbe menekülő embertársaimon szeretnék segíteni. Íme, néhány kevéssé közismert be nem vett csúcs, melyek meghódítása a közrajongást, a csillogást és persze a temérdek pénzt garantálja.

Kardhalidomítás

Kardhalat még soha senkinek nem sikerült idomítania. Ez nem a véletlen műve. A kardhal rendkívül makacs, öntelt, ráadásul ingerlékeny állat. Az együttműködési készsége katasztrofális, ráadásul mizantróp. Mind erőszakra, mind jutalomfalatra ugyanúgy reagál – megöl minket. Halálosabb, mint az Everest! A kardhal a nyílt óceánok ezüst nyila, a bezártságot rühelli – megöl minket. Már az idomítás megkezdése is emberfeletti erőfeszítéseket kíván, hiszen ha a medencéjét egy „kardnyi” távolságra megközelítjük – megöl minket. A sportág lélektanilag is hatalmas kihívás, amíg egy az Everesten elszenvedett baleset esetén mindenki együttérez velünk, gyertyát gyújtanak, imádkoznak értünk, addig a kardhalkatasztrófáknál csak lefélkegyelműznek, kinyújtott mutatóujjukkal a halántékukat furdalják. Kiknek ajánlom? Azoknak, akik tudnak úszni, gyűlölik a hideget meg a serpákat, és van némi harctéri sebészi tapasztalatuk, hogy a mentők kiérkezéséig saját magukat is ellássák.

Pitongombolyag-készítés

Még soha senkinek nem sikerült egy pitont gombolyagba feltekernie. A gombolyagkészítéshez érdemes kockás vagy sziklapitont választani – de ez már a csúcs, először vízisiklóval kezdjünk. Ha a siklóval már jól boldogulunk, és elsajátítottuk a kígyógombolyítás alapfogásait, vegyünk egy edzőtermi bérletet, és kezdjünk el gyúrni. Amíg az izomzatunkat a pitonnal történő munkára készítjük fel, a következő szinten már egy boával gyakoroljunk. Ha a boagombolyító technikánkat tökéletesre csiszoltuk, és már 150 kilóval nyomunk fekve, jöhet a piton. A piton nagyon goromba és bivalyerős állat, de ami a lényeg: a legutolsó, amihez kedve van, hogy felgombolyítsák. Még soha senkinek nem sikerült egy pitont felgombolyítania. Semmiféle jutalomfalatra vagy idomítási technikára nincs szükség, egyszerűen csak erősebbnek kell lennünk nála. Kiknek ajánlom? Nem túl okos, de nagyon erős, a testépítésben örömöt lelő, horgolásban jártas kalandoroknak.

Elefántpatkolás

Az elefánt a Földön ma élő legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállat. Ebből adódik a sport szépsége, egyben nehézsége is. Az elefánt alapból kedves, jól idomítható, együttműködő állat – a patkolásig. Még soha senkinek nem sikerült egy elefántot megpatkolnia. Az elefánt átlagosan hat tonna súlyú, agyarmérete eléri a három métert – tehát mindegy, hogy eltapos vagy/és keresztüldöf minket, mi mindenképpen belehalunk. Költségigényes. Maga az elefánttartás is drága mulatság, illetve bele kell számolni az időnként lerombolt kovácsműhelyt és a kiszolgáló helyiségeket. Kiknek ajánlom? Patkolókovács képesítéssel rendelkező, komoly anyagi lehetőségekkel bíró, állatszerető embereknek, akik értékelik, hogy egy ilyen páratlan szépségű állattal dolgozhatnak.

Birkanyáj díszszemlealakzatba rendezés

A birkákkal való munka szépsége nem annak veszélyességében, hanem annak reménytelenségében rejlik. A birka szerény értelmi képességekkel megáldott jószág, ráadásul nyájba rendeződve e szerény képességeinek jelentős részét is elveszti. Katonai alakzatba rendeződésre, az alakzatot tartva díszlépésben való közlekedésre, katonadalok betanulására genetikailag alkalmatlan. Még soha senkinek nem sikerült birkákat vezényszóra alakzatba rendeznie. Megijedt? Várja önt az Everest. Kiknek ajánlom? Csak kiegyensúlyozott, türelmes, introvertált exkatonáknak, és birkákat szerető vagy félig birka természetjárók számára.

Tölgyfabirkózás

Még soha senkinek nem sikerült egy kifejlett tölgyfát lebirkóznia, és két vállra fektetnie – ami nem csoda, egy tölgy száz gorillánál is erősebb, ezért először mindenképp gorillabirkózással kezdjünk. Abból kezdetben egy is elég. Ha egy gorillával már magabiztosan elbánunk, lassan emeljük a gorillaszámot egészen százig. Ha száz gorilla sem jelent már akadályt, áttérhetünk a tölgyre. Vigyázzunk, a türelmetlenség veszélyes lehet, a tölgy pokolian erős, ha felkészületlenül vágunk bele, kifáraszt minket, felőrli erőnket, végül legyőz. Kiknek ajánlom? Azoknak, akik gyűlölik a gorillákat, fanyűvőségről álmodóknak, és akik fanyűvők.

Jetiszkander

A jetiszkander a legmagasabb presztízsű extrém sport. Már önmagában a jeti megtalálása is a lehetetlennel határos feladat. Még soha senkinek nem sikerült a jetit megtalálnia. Pedig a neheze még csak ezután jön, a jeti szkanderezésre bírása. A jeti, mint az köztudomású, két dolgot utál a legjobban: az embert és a szkanderezést. Még soha senkinek nem sikerült egy jetit rávenni, hogy szkanderezzen. Tételezzük fel, hogy egy világhírre kiéhezett sportoló a jetit mégis megtalálja, sőt az a kihívást elfogadja: készüljünk rá, a jeti erősebb, mint egy elefánt (az elefánt ezért kerüli őt), sziklákat morzsol szét puszta kézzel. Kiknek ajánljuk? Csak azoknak, akik tudják, hol lakik a jeti, és erősebbek vagy gyorsabbak nála.

Kobraegyenesítés

A kobra kiegyenesítéséhez nincs szükség különösen nagy erőre. Fogjuk meg a kobra fejét és farkát, húzzuk meg: voilà, kiegyenesedett! Ahhoz viszont, hogy így is maradjon, ennyi nem elég. A kobra meg fog minket marni – ez biztos! –, eközben idegmérget fecskendez a véráramunkba – és bekunkorodik! Húzzuk meg újra, erre ő megint marással és idegméreg-fecskendezéssel válaszol. Ezt mindaddig folytatni fogja, amíg a mérge el nem fogy. A légzésünkre és szívünkre ügyeljünk – ne hagyjuk, hogy megálljon! Ha a mérge elfogyott, megadja magát, onnantól kiscica módjára dorombol, és megtesz értünk bármit, amit csak szeretnénk. Még soha senkinek nem sikerült ezt kivárnia. Kiknek ajánljuk? Szerencsejátékos, adrenalinfüggő vagy szuicid beállítottságú sportolóknak.

Medvepróba

Ősi orosz sport, az orosz rulett férfiasabb formája. Fogjunk egy medvét, és tegyük a magunkévá. A medve pusztítóan erős, ám erényes állat, a tisztességét az utolsó leheletéig (leheletünkig) védeni fogja. Az igazi nehézség a medve legyőzésén túl, dulakodás közben az erekció folyamatos fenntartása. A próba szempontjából a grizzly vagy a jegesmedve a legértékesebb. Az állat nemének nincs jelentősége, válasszuk az ízlésünknek leginkább megfelelőt. Itt is fontos a fokozatosság elve, nyúllal kezdjünk, utána róka, őz, vaddisznó, és csak ezek után merészkedjünk a medve hátába. Még soha senkinek nem sikerült egy megkezdett medveaktust befejeznie. Kiknek ajánljuk? Szibériai lakcímmel rendelkezőknek, akik már unják a nőket és testnevelőtanároknak.

Balatonkiivás

Exkluzív sport. Amatőr szinten nagyon népszerű, de még soha senkinek nem sikerült a Balatont teljes egészében kiinnia. Itt nincsenek nagy titkok, se csodák, bele kell állni, ki kell inni. Ennyi. Célszerű pár hetes szaharai sóevős túrával rákészülni. Kiknek ajánljuk? Csak az átlagnál erősebb moszat- és algatűrőképességgel rendelkezőknek, vízöntő jegyben születetteknek, ex- vagy aktív tűzoltóknak.

Kaszalopás

Itt természetesen a Nagy Kaszás kaszájának eltulajdonításáról van szó. Még soha senkinek nem sikerült ellopnia a kaszáját. Sőt, valószínűleg meg se próbálták, így okunk van feltételezni, a Halált ez könnyelművé tette. Használjuk ki a könnyelműségét, győzzük le félelmünket, észrevétlenül kövessük a Kaszást, és várjunk a megfelelő pillanatra, ami leginkább székelés közben jön el. A legtöbb vécé kialakítása nem teszi lehetővé kasza bevitelét, tehát az illető a kaszáját valószínűleg a falhoz támasztja. Osonjunk oda, a kaszát vegyük magunkhoz, zárjuk rá kulccsal az ajtót, és lépjünk olajra. Kiknek ajánljuk? Halált megvető bátorságú, vidám fickóknak, akik sosem alacsonyodnának le odáig, hogy egy medvét megdugjanak.

Remélem, segíthettem, és megtalálták a képességeiknek és habitusuknak leginkább megfelelő csúcstámadás típust. Ha nem, ne keseredjenek el, vegyék fel a katicabogár-jelmezüket, kezükbe egy tangóharmónikát, kössenek a hátukra egy mosógépet, és irány az Everest!

vilaghir_medve.jpg

süti beállítások módosítása